Acasă Anchete Justitie Carmen Adamescu, arest la domiciliu

Carmen Adamescu, arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

148065 – 11102018  – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

„În data de 10.10.2018 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata ADAMESCU CARMEN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, prevăzută de art. 295 alin. 1 C.pen. raportat la art. 308 C.pen. şi art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata ADAMESCU CARMEN a însuşit:

  • în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

 

  • în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate.

 

În data de 10.10.2018, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea suspectei ADAMESCU CARMEN pe o perioadă de 24 de ore.

 

În data de 11.10.2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata ADAMESCU CARMEN, pe o perioadă de 30 de zile.        

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.