Acasă Externe Deschiderea Consulatului General al României la Miami

Deschiderea Consulatului General al României la Miami

DISTRIBUIȚI

148117 – 16102018 –   Ministerul Afacerilor Externe informează că începând de luni, 15 octombrie 2018, Consulatul General al României la Miami din Statele Unite ale Americii a fost deschis cetățenilor români, solicitanți de servicii consulare. Astfel, în prezent, România are operaționalizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cinci reprezentanțe diplomatice și consulare care oferă servicii, asistență și protecție consulară.

Deschiderea Consulatului General al României la Miami se circumscrie procesului complex de extindere a rețelei consulare a României, care include și operaționalizarea, în cel mai scurt timp, a Consulatelor Generale ale României la Manchester (Marea Britanie) și la Stuttgart (Germania).

Începând din data de 15 octombrie, oficiul consular de la Miami primește și procesează cererile de servicii, asistență și protecție consulară formulate de către cetățenii români din circumscripția consulară formată din statele: Alabama, Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi, Texas, insulele si teritoriile SUA din Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor (Puerto Rico și Insulele Virgine Americane).

În următoarele săptămâni este programată și o ceremonia oficială de inaugurare a Consulatului General al României la Miami.

Coordonatele Consulatului General al României la Miami (SUA) sunt următoarele:

Adresă: 1101 Brickell Avenue, suite N600, Miami, FL 33131

Telefoane informații consulare pentru cetățenii români (Call Center – București): 001.305.763.8714,  001.305.763.8874

Telefon urgență: 001.305.766.7249

E-mail: contact@informatiiconsulare.ro (pentru solicitarea de informații consulare)

Adresă web: http://miami.mae.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.