Acasă Economie Din 2019, toți pensionarii vor fi obligați să-și încaseze pensia pe card

Din 2019, toți pensionarii vor fi obligați să-și încaseze pensia pe card

DISTRIBUIȚI

 148034 – 09102018  – Deoarece sunt din ce în ce mai puţini bani la buget, ministrul de Finanţe caută tot felul de soluţii pentru a atrage sau a economisi fonduri. Una dintre măsurile luate de Eugen Teodorovici este să renunţe la contractul cu Poşta Română, astfel încât banii de pensii să nu mai fie viraţi de poştaş, ci să fie viraţi direct pe card. Toţi pensionarii vor trebui, astfel, să aibă card de anul viitor.

Această decizie va afecta aproximativ trei milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiţi anual pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română, pot fi distribuiţi administraţiilor locale pentru investiţii.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistraţi la Casa Naţională de Pensii, peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul. De asemenea, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane.

Ministrul nu a spus însă cum vor ajunge la bancomat pensionarii din multele localități unde nu există niciun astfel de aparat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.