Acasă Externe Agenda Europeana Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, susținut în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului...

Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, susținut în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind viitorul Europei 

DISTRIBUIȚI

 148211 – 23102018 – Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 23 octombrie a.c., la Strasbourg, un discurs în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind viitorul Europei.

Vă prezentăm în continuare textul discursului:

„Domnule Președinte al Parlamentului European,

Doamnelor și Domnilor,

Este o onoare și un privilegiu să mă aflu astăzi în Parlamentul European. Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene!

Uniunea a fost marcată de-a lungul timpului, dar mai ales în ultimul deceniu, de provocări multiple, care ne-au testat coeziunea și unitatea, de la criza financiară și economică, criza migrației, atacurile teroriste, până la ascensiunea mișcărilor populiste. A fost un deceniu în care Uniunea a trebuit să «învețe să se adapteze din mers».

Pe fondul acestor provocări, Uniunea a fost marcată de căutarea unei viziuni comune, definită prin nevoia unui echilibru «înțelept» între realitățile specifice din fiecare stat membru și dorința de a consolida împreună o Uniune veritabilă, o Uniune orientată spre viitor.

Principala constatare pozitivă a acestei perioade este că există un element care ne unește: identitatea europeană bazată pe principii, valori și interese comune. Iar aceste valori comune trebuie mereu redescoperite, re-apreciate și repuse în valoare, pentru că universalitatea valorilor stă tocmai în caracterul lor regenerator.

 

În continuare aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.