Acasă Externe Grecia: Averse de ploi, furtuni puternice și căderi de grindină 

Grecia: Averse de ploi, furtuni puternice și căderi de grindină 

DISTRIBUIȚI

148198 – 22102018 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul grec de Meteorologie a prognozat averse de ploi și furtuni puternice, însoțite de căderi de grindină și intensificări ale vântului pentru perioada 22-23 octombrie 2018.

La data de 22 octombrie 2018, vor fi afectate vestul și centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, insulele Ionice și restul zonelor continentale, cu excepția estului Macedoniei și Traciei. Vântul va atinge 7-8 Beaufort (viteza vântului de 70-80 km/h și înălțimea valurilor pana la 6-8m) în largul Mării Ionice.

Marți, 23 octombrie 2018, se prognozează ploi și furtuni puternice la nivel local în Epir, vestul și centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, Grecia Continentală, Evia, Peloponez, insula Creta, Marea Ionică, iar treptat se vor extinde și în celelalte insule din Marea Egee, precum și în insulele Dodecanese. Vântul va atinge 7-8 Beaufort în largul mării. De asemenea, la munte se anunță căderi de zăpadă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.