Acasă Externe Agenda Europeana László Borbély: Dezvoltarea durabilă, o prioritate pentru Președinția României la Consiliul UE

László Borbély: Dezvoltarea durabilă, o prioritate pentru Președinția României la Consiliul UE

DISTRIBUIȚI

 148119 – 16102018 –  László Borbély, liderul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a susținut la Bruxelles că implementarea obiectivelor Agendei ONU 2030 la nivelul Uniunii Europene va reprezenta unul dintre principalele puncte ale Președinției României la Consiliul UE.  Declarația a fost făcută în cadrul evenimentului „Sustenabilitatea: soluția pentru Europa”.

Evenimentul organizat în Parlamentul European de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă  împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov a reprezentat o oportunitate pentru ca România să își afirme susținerea Agendei ONU 2030 la nivelul Uniunii Europene. Prioritizarea acestei teme în contextul preluării Președinției Consiliului începând cu 1 ianuarie 2019 reprezintă un pas concret pe care țara noastră îl face astfel încât toți cetățenii europeni să beneficieze de un viitor sustenabil.

László Borbély a făcut precizări la Bruxelles și despre stadiul implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România. Consilierul de stat a comunicat că Strategia pentru Dezvoltare Durabilă 2030 este pregătită și urmează să fie adoptată de către Guvern.

În cadrul evenimentului au mai ținut discursuri: Călin Stoica, reprezentant permanent în Comitetul Politic și de Securtitate al UE; eurodeputatul Iuliu Winkler, vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț Internațional; eurodeputatul Dan Nica, vicepreședinte al Comisiei pentru Control Bugetar; Octav-Dan Paxino, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene; Claudia Ionescu, membru în Consiliul Director al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov; Valentin Florea secretar general al Asociației Tineretul ONU din România.

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a fost adoptată în anul 2015 în cadrul lucrărilor summitului ONU de la New York. Documentul prevede 17 obiective care vizează echitatea socială, dezvoltarea economică și protejarea mediului. Țintele au fost asumate de România și sunt implementate sub coordonarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.