Acasă Politic Liviu Dragnea i-a cerut lui Matteo Salvini să protejeze comunitatea de 1,2...

Liviu Dragnea i-a cerut lui Matteo Salvini să protejeze comunitatea de 1,2 milioane de români

DISTRIBUIȚI
foto:cdep.ro

148231 – 24102018 – Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut o întrevedere cu Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene. Principalele teme abordate de cei doi oficiali au vizat cooperarea în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două țări, colaborarea în vederea deținerii de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru 2019 și situația comunităților de români, respectiv italieni, pe teritoriul celor două state.

Întâlnirea a reprezentat o oportunitate de a discuta despre comunitatea de 1,2 milioane de români cu reședința pe teritoriul italian. Liviu Dragnea a cerut guvernului italian să sprijine comunitatea românească, pentru că aceasta are un rol important și contribuie, în mod activ, la dezvoltarea economică a acestui stat. De cealaltă parte, oficialul italian a agreat propunerea, oferindu-și întregul suport pentru familiile de români care sunt integrate și respectate în societatea italiană.

De asemenea, cei doi au făcut o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, atât în ceea ce privește nivelul economic și cel cultural, cât și în contextul actualelor subiecte dezbătute la nivel european.

Discuțiile au evidențiat o perspectivă comună asupra unor teme aflate pe agenda publică europeană, precum viitorul UE, Cadrul Financiar Multianual, politica de coeziune, politica agricolă comună, piața internă sau extinderea UE. De asemenea, s-au remarcat unele puncte de convergență și în privința migrației, sub aspectul cooperării cu țările de origine și cu statele terțe pentru combaterea cauzelor profunde ale migrației.

În ceea ce privește Programul Președinției României la Consiliul UE, Liviu Dragnea a menționat că acesta va avea în prim-plan cetățeanul, eforturile noastre urmând să se concentreze cu precădere pe avansarea dosarelor legislative și nelegislative care pot aduce rezultate tangibile pentru cetățenii europeni, conducând astfel la o Uniune mai puternică, mai democratică și mai aproape de cetățenii săi. Programul țării noastre se va concentra pe patru piloni: convergență, siguranță, valori comune și perspectiva globală a Europei.

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în contextul vizitei pe care Matteo Salvini o efectuează în România, la invitația ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunță Camera Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.