Acasă Anchete Interne Nouăsprezece migranţi depistaţi la P.T.F. Bechet

Nouăsprezece migranţi depistaţi la P.T.F. Bechet

DISTRIBUIȚI

 148197 – 22102018 – Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – P.T.F. Bechet au descoperit 19 cetățeni irakieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un microbuz, condus de un șofer sârb.

În data de 21.10.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, marca Fiat Ducato, care transporta, conform documentelor, cabluri electrice din Turcia, pentru o societate din Cehia.

În baza analizei de risc, polițiști de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind, ascunşi în compartimentul marfă al microbuzului, nouăsprezece persoane, cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni -13 bărbaţi, 3 femei şi 3 minori – adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a declarat că nu ştie cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.