Acasă Politic ONG-urile minorităților, mai presus decât celelalte?

ONG-urile minorităților, mai presus decât celelalte?

DISTRIBUIȚI
Foto: Rador

148217 – 23102018 – PSD a trecut luni prin comisiile Juridică și de Buget din Camera Deputaților un amendament dedicat UDMR la legea pentru combaterea spălării banilor, transmit Ziare.com și HotNews.ro. Amendamentul exclude ONG-urile minorităților de la obligația valabilă tuturor celorlalte ONG-uri de a raporta la stat beneficiarii finali ai activităților derulate.

Proiectul legii, amânată atât de mult încât Comisia Europeană a lansat procedura de infringement, a fost întors luni din plen după ce UDMR a amenințat că nu o va vota în forma inițială, scrie G4Media.ro.

Confruntați cu această amenințare, liderii PSD au decis să adopte în comisii un amendament care a exclus de la această obligație ONG-urile minorităților. Astfel, potrivit Ziare.com, un nou articol exonerează de la obligația de raportare a beneficiarilor finali ”organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale”.

Potrivit legii de prevenire a spălării banilor, discutată marțea trecută în comisia Juridică a Camerei Deputaților, noțiunea de “beneficiar real” includea în cazul asociațiilor și fundațiilor “persoanele fizice sau, în cazul în care acestea nu au fost identificate, categoria de persoane fizice în al căror interes principal asociația sau fundația a fost înființată sau funcționează”.

De asemenea, legea prevede ca reprezinta “entități raportoare” fundațiile și asociațiile, federațiile, precum și orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.