Acasă Social Aparare Ordin în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României

Ordin în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României

DISTRIBUIȚI

 148168 – 19102018 – În vederea asigurării cu personal calificat a structurilor de asistență psihologică din Armată, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat Ordinul pentru aprobarea ”Instrucțiunilor privind adoptarea unor măsuri temporare în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României”.

Documentul stabilește cadrul procedural prin care psihologii, care în prezent sunt încadrați în M.Ap.N. în categoria personalului civil, pot opta pentru dobândirea calității de cadru militar în activitate. Astfel sunt stabilite, printre altele, criteriile care trebuiesc îndeplinite pentru a chemarea în activitate, data până la care personalul își poate exprima opțiunea de a deveni militar, precum și testele eliminatorii de aptitudini și calendarul desfășurării acestora.

De asemenea, în instrucțiuni se precizează că funcțiile civile ocupate cu personal civil pot fi transformate în funcții militare numai cu condiția ca personalul respectiv să-și exprime acordul în acest sens și să poată dobândi calitatea de cadru militar în activitate, în condițiile legii. În caz contrar, respectivele funcții vor rămâne în continuare funcții civile.

Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar prevederile lui vor fi aplicate până la data de 31 decembrie 2018.

Recrutarea resurselor umane reprezintă un domeniu prioritar pentru Ministerul Apărării Naţionale, atragerea persoanelor motivate şi eligibile din punct de vedere educaţional, aptitudinal, medical şi moral fiind o necesitate şi o obligaţie a instituţiei militare.

Referitor la stadiul înfiinţării Centrului naţional militar de psihologie şi sănătate comportamentală, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale au fost aprobate documentele necesare în acest sens, urmând ca structura să devină operaţională începând cu data de 1 noiembrie 2018. Acesta va avea în subordine, la nivel teritorial, trei Secţii de psihologie operațională, dispuse în Bucureşti, Bacău şi Sibiu, organizate pe principiul proximităţii teritoriale, pentru a răspunde nevoii de acces facil al personalului la servicii de asistenţă psihologică profilactică şi de recuperare psihologică, precum şi activităţi de evaluare psihologică periodică, conform cerinţelor legislative în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.