Acasă Social Sanatate Plan comun România – Republica Moldova în domeniul Sănătății

Plan comun România – Republica Moldova în domeniul Sănătății

DISTRIBUIȚI

  148203 – 23102018 – Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a primit ieri vizita omologului său din Republica Moldova, Silvia Radu. În cadrul întrevederii, care a avut loc la Ministerul Sănătății, Sorina Pintea a felicitat-o pe Silvia Radu pentru funcția în care a fost învestită în urmă cu câteva săptămâni și și-a exprimat sprijinul total în acțiunile pe care noul ministru al Sănătății din Republica Moldova dorește să le implementeze. În acest sens, va fi elaborat un plan de acțiuni pentru perioada 2018 – 2020, care va prevedea continuarea colaborării în domeniul sănătății între cele două state. Au fost stabilite principalele domenii de colaborare și înființarea unui grup de lucru comun care să stabilească planul de acțiuni pentru perioada următoare.

„Mă bucur foarte mult că doamna ministru dorește să folosească expertiza noastră în realizarea reformei în domeniul sănătății în Republica Moldova. Vom oferi tot sprijinul necesar pe proiectele pe care le va propune grupul de lucru, inclusiv pe patologiile pe care se dorește sprijin. Intenționăm să colaborăm cu autoritățile de la Chișinău pentru achiziția de medicamente, în special pentru cele destinate bolilor rare, care, solicitate în cantități foarte mici nu reprezintă interes pentru producători în a le aduce în țară, iar prețurile de achiziție sunt foarte mari. Avem multe alte puncte comune în care colaborarea va fi benefică pentru ambele țări”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Alte direcții de colaborare stabilite vizează sprijinul pe care Ministerul Sănătății din România îl va oferi pentru continuarea reformei spitalelor, digitalizarea sistemului sanitar din Republica Moldova, dar și o dezvoltare a colaborării dintre cele două state în domeniul transplantului de organe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.