Acasă Social Administratie Primaria Capitalei isi propune imbunatatirea calitatii transportului public pentru regiunea Bucuresti-Ilfov

Primaria Capitalei isi propune imbunatatirea calitatii transportului public pentru regiunea Bucuresti-Ilfov

DISTRIBUIȚI

   148170 – 19102018 – Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul privind ”achizitionarea mijloace de transport mai putin poluante necesare imbunatatirii transportului public de calatori in Municipiul Bucuresti”, respectiv 100 de  troleibuze si 130 de autobuze hibrid.

Gabriela Firea: “În contextul eforturilor de modernizare si eficientizare a transportului public si de reducere a poluarii in Capitala, demaram procedurile pentru achizitia a 230 de mijloace de transport public nepoluante, accesând fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Mediu. Cererea de finantare va fi depusa pe baza studiului de oportunitate. Avem gata studiul, il supunem aprobarii Consiliului General si avem, separat, un proiect de hotarâre prin care se aproba proiectul efectiv de achizitie si contributia de la bugetul Capitalei.Este vorba despre 100 de troleibuze noi si 130 de autobuze hibrid noi. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 104 de milioane euro, cu TVA inclusă, din care suma nerambursabila se ridica la circa 73 de milioane de euro, iar contributia proprie a Municipiului Bucuresti este de 18 milioane de euro, adica 20% din cheltuielile eligibile ale proiectului”.

Prin acest proiect, Primaria Capitalei isi propune imbunatatirea calitatii transportului public pentru regiunea Bucuresti-Ilfov dar si sa doteze parcul auto al transportului public cu mijloace de transport in comun care reduc emisiile poluante, in acord cu masurile prevazute in Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru regiunea Bucuresti-Ilfov si Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Necesitatea acestor investitii este data de un grad ridicat de uzura a flotei utilizate in transportul public de calatori si de un numar in crestere de autovehicule – peste 600 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.