Acasă Externe România și Franța împărtășesc obiective comune privind viitorul Uniunii

România și Franța împărtășesc obiective comune privind viitorul Uniunii

DISTRIBUIȚI
foto: facebook.com

 148323– 31102018 – Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Angel Tîlvăr, a efectuat o vizită de lucru la Paris, la invitația Sabinei Thillaye, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Adunarea Naţională a Franţei, unde a avut o serie de întrevederi cu deputați francezi din Comisia de afaceri europene, pe teme de interes comun ale agendei europene.

Angel Tîlvăr a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE din primul semestru al anului 2019, o perioadă cu multe evenimente definitorii pentru Uniune, precum alegerile europarlamentare, negocierea noului cadru financiar 2021-2027 şi Brexit-ul.

În marja întâlnirilor, s-a discutat despre problemele apărute în practică, ca urmare a mobilității forţei de muncă în contextul construcției pieței interne a Uniunii și necesitatea asigurării unui cadru de reglementare echilibrat pentru detaşarea transnaţională a lucrătorilor în Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederilor de marți de la Paris, Angel Tîlvăr a subliniat importanța pe care România o acordă cooperării cu Franța, apreciind dinamica dialogului parlamentar, în contextul unui an cu multiple semnificaţii pentru relațiile româno-franceze: aniversarea a 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, Sezonul România-Franţa (proiect cultural şi de diplomaţie publică de mare anvergură, care va fi lansat la 27 noiembrie 2018, la Paris, în prezenţa Preşedinţilor şi Prim-miniştrilor celor două state), precum și celebrarea Centenarului Marii Uniri şi aprecierea pe care România o dă Franţei pentru contribuţia la încheierea primului război mondial.

Oficialul român a subliniat că “unitatea și coeziunea proiectului european este fundamentală. Așa cum a spus Michel Barnier la discuția avută la începutul aceste luni, este important să avem o singură voce, să fim uniţi. Pentru a aborda provocările cu care se confruntă Europa și pentru a găsi soluții eficiente în interesul națiunilor noastre, este nevoie să consolidăm cooperarea și să acționăm pe baza respectului tratatelor și valorilor europene”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.