Acasă Sport Start  proiect ‘’Romania 100 – Educație prin Mișcare„

Start  proiect ‘’Romania 100 – Educație prin Mișcare„

DISTRIBUIȚI

148099 – 15102018 – Proiectul ,,Romania 100 – Educaţie prin Mişcare – Alergam 100 km pentru Romania” este finantat de Primaria Sectorului 3 si este dedicat tinerilor si persoanelor cu viaţă sedentară,  locuitori ai Sectorului 3.

Asociatia Elite Running  isi propune sa atraga cat mai multe persoane din aceste segmente ale populatiei într-un program specializat de activităţi sportive şi de antrenamente de grup.

Startul proiectului il reprezinta inceperea antrenamentelor de grup organizate în Parcul Al.I. Cuza, în perioada 16 octombrie – 27 noiembrie 2018.

Finalul proiectului il reprezinta competitia de alergare ‘’Maratonul 1 Decembrie’’, competitie omagiu adusa Zilei Nationale si Centenarului Marii Uniri, aflată în acest an la a 8-a ediție.

Astfel, ,,Maratonul 1 Decembrie’’ va avea loc pe 1 Decembrie 2018, in intervalul orar 08.00-15.00, in Parcul Al. I. Cuza din Sectorul 3 si in cadrul lui se vor desfasura urmatoarele probe:

Maratonul ‘’1 Decembrie’’, 42.2 km

Semimaraton, 21.1 km

Cursa, 11.1 km

Cursa fotoliilor rulante, 3.2km

Cursa Cetatenilor Sectorului 3, 3.6 km

Determinante pentru demararea si sustinerea proiectului au fost statisticile cu privire la stilul de viata al romanilor, date care arata atat nevoia sociala, cat si starea de sanatate existenta la nivel national a populatiei si, implicit, a cetatenilor Sectorului 3.

Sportul de masa in aer liber este o alternativa demonstrata la viata sedentara. Din experienta  Asociatiei Elite Running, acumulata in peste 6 ani de activitate – antrenamente pentru angajatii unor mari companii, antrenamente in pregatirea evenimentelor de alergare din Bucuresti si organizarea de concursuri de alergare – reiese faptul ca cresterea nivelului de pregatire si dorinta de autodepasire pot duce la renuntarea la alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun si alcool. Alergarea, in comparatie cu alte sporturi, implica costuri mai mici si mai putine constrangeri. Acest tip de miscare se poate desfasura independent de conditiile meteo, nu doar pe pistele de atletism, cat si in parcuri sau poteci, carari de munte. Toate aceste aspecte fac alergarea sa fie accesibila unui spectru larg de persoane dornice de a-si imbunatati starea de sănătate și calitatea vietii.

Actiunile propuse spre desfășurare sunt urmatoarele:

– inscrierea participantilor la antrenamente prin intermediul formularului online (http://eliterunning.ro/inscrieri-la-antrenamente/)

– start antrenamente incepand cu 16 octombrie 2018

– evaluarea participantilor ca nivel de pregatire si obiectiv sportiv personal (cursa aleasă de fiecare  participant, dupa cele 7 saptamani de antrenamente)

– impartirea pe grupe in functie de tipul cursei si nivelul de pregatire

– definirea unor programe de antrenament specifice fiecarei grupe

– pregatirea unui lot de 120 de persoane. Noutatea pentru acest an, reprezinta includerea in lot a 20 de adolescenti cu varste cuprinse intre 12-17 ani, elevi ai scolilor si liceelor Sectorului 3.

– frecventa antrenamentelor va fi de 2 ori pe saptamana si vor fi coordonate de instructori acreditati

– fiecare participant la antrenamente va fi provocat ca pe durata desfasurarii sedintelor de antrenament din cadrul proiectului sa insumeze parcurgerea a minim 100 km in alergare

– finalizare antrenamente 27 noiembrie 2018

– participarea la competitia de alergare ‘’Maratonul 1 Decembrie’’ din data de 1 Decembrie 2018.

Inscrieri  pentru  antrenamente: http://eliterunning.ro/inscrieri-la-antrenamente/

“Maratonul 1 Decembrie” este o competitie aflata la a 8-a editie in acest an (2018) si pentru care alergatorii amatori, dar si cei profesionisti, si-au manifestat un interes crescut de la an la an. Aceasta concluzie rezulta din evolutia crescatoare a numarului de participanti care a atins in 2017 numarul de aprox 870 de concurenti, comparativ cu 117 concurenti, cati  se aliniau la start in anul 2011(prima editie).

Inscrieri  pentru  una din probele competitiei ,,Maraton 1 Decembrie 2018’’: http://www.maraton1decembrie.ro/inscrie-te/

In perioada 12-14.10.2018, proiectul ,,Romania 100 – Educatie prin Miscare’’ impreuna cu partea sa integranta ,,Maraton 1 Decembrie’’ au fost prezentate la standul Asociației Elite Running din cadrul Sport Expo – Maratonul Bucuresti 2018. In cadrul standului au fost disponibile flyere cu informatii despre proiect, s-au putut face inscrieri la antrenamentele pregatitoare și la cursele organizate în cadrul Maratonului 1 Decembrie si s-au desfasurat activități de informare și consiliere pentru persoanele care doresc sa își schimbe stilul de viață, optând pentru mișcarea în aer liber.

Persoana de contact Elite Running:

pentru  informatii suplimentare persoana de contact: victor.eliterunning@gmail.com / vladv63@yahoo.com

 

Link-uri suplimentare

www.eliterunning.ro

https://www.facebook.com/eliterunningromania/

https://www.maraton1decembrie.ro/

https://www.facebook.com/events/260797314719420/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.