Acasă Externe SUA nu mai acordă vize diplomatice perechilor formate din persoane de același...

SUA nu mai acordă vize diplomatice perechilor formate din persoane de același sex  

DISTRIBUIȚI

147963 – 03102018 – SUA au încetat săptămâna aceasta să mai acorde vize diplomatice perechilor formate din persoane de acelaşi sex care nu sunt căsătorite, relatează agenţia EFE.

Măsura, care priveşte deopotrivă diplomaţii străini acreditaţi în SUA şi pe cei care lucrează în sistemul ONU, a primit numeroase critici, întrucât în multe ţări căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt interzise.

”Numai 12% dintre statele membre ONU permit căsătoriile între persoanele de acelaşi sex”, a declarat fosta ambasadoare a SUA la ONU, Samantha Power, care a calificat această măsură luată de Administraţia Donald Trump drept ”crudă şi intolerantă”.

Într-o notă transmisă ONU, autorităţile americane menţionează că această decizie rezultă în urma hotărârii Tribunalului Suprem al SUA, care a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. În notă se mai precizează că diplomaţii străini însoţiţi de un partener de acelaşi sex trebuie să prezinte până pe 31 decembrie a.c. un act doveditor al căsătoriei lor, altfel în termen de 30 de zile vor trebui să părăsească teritoriul SUA, cu excepţia situaţiei în care vor obţine totuşi un alt timp de permis de şedere. – sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.