Acasă Politic Traficul de persoane reprezintă un flagel care poate fi combătut printr-o abordare...

Traficul de persoane reprezintă un flagel care poate fi combătut printr-o abordare multidisciplinară și prin cooperare interinstituțională

DISTRIBUIȚI

148032 – 09102018  –  Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat marți, 9 octombrie a.c., la Conferința Internațională „Combaterea traficului de persoane – o luptă continuă”, organizată la Palatul Parlamentului de către Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul Romaniei. Evenimentul a reprezentat un bun prilej pentru abordarea unei teme de maximă actualitate în prezența a numeroși actori instituționali, invitați ai unor instituții de profil din alte țări, reprezentanți ai ONG-uri de profil și ai mass-media.

Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul premierului Viorica Dăncilă, subliniind că traficul de persoane reprezintă o temă care ar trebui să intereseze în cel mai înalt grad pe fiecare dintre noi, dată fiind amploarea fenomenului. ”Doresc să felicit organizatorii acestei conferințe, eveniment care are loc sub cupola Parlamentului, instituție care, de-a lungul timpului, s-a preocupat pentru ca România să beneficieze de o legislație adecvată în domeniul combaterii traficului de persoane, în acord cu rigorile europene și internaționale. Traficul de ființe umane este un fenomen de amploare, care afectează toate statele, fie ele de origine, de tranzit sau de destinație a victimelor. Această formă modernă de sclavie reprezintă, în primul rând, o gravă încălcare a drepturilor omului, a principiilor statului de drept, o amenințare la adresa demnității umane, deseori cu grave implicații de ordin psihic și fizic asupra victimelor – persoane aparținând unor grupuri vulnerabile: femei, copii sau chiar persoane cu dizabilități”, se arată în mesajul transmis de vicepremierul Ana Birchall.

Totodată, Ana Birchall a evidențiat că angajamentul Guvernului Dăncilă în gestionarea acestei probleme cu reverberații globale, printr-o cooperare interinstituțională, este unul fără echivoc. ”Dorim să ne implicăm și să contribuim la combaterea traficului de persoane, iar țara noastră este și va fi în prima linie în această luptă, cu toate mijloacele de care dispune. Pentru a fi eficientă, o strategie pentru combaterea acestui fenomen trebuie să adopte o abordare multidisciplinară care să includă prevenirea, protecția drepturilor omului, victimelor și urmărirea penală a traficanților, urmărind în același timp armonizarea legislațiilor naționale relevante și asigurarea faptului că aceste legi sunt aplicate uniform și eficient. Cooperarea internațională și solidaritatea sunt decisive pentru a face din această lume un loc mai bun, mai sigur și mai echitabil”, se arată în același mesaj.

Traficul de ființe umane poate fi drastic diminuat dacă vom acorda și pe mai departe atenția cuvenită acestui flagel, dacă vom fi împreună și ne vom uni eforturile pentru a ne asigura că această formă de sclavie va fi ștearsă din societățile noastre”, a concluzionat viceprim-ministrul Ana Birchall.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.