Acasă Externe Turcii sporesc investițiile în Republica Moldova

Turcii sporesc investițiile în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI
foto: presedinte.md

  148147 – 18102018 – Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită oficială la Chişinău, a anunţat sporirea investiţiilor turce în economia Republicii Moldova. În discuţiile avute cu omologul său, Igor Dodon, s-a convenit crearea unui consiliu de cooperare strategică la nivel înalt.

În declaraţiile pentru presă, care nu au presupus şi întrebări din partea jurnaliştilor, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova, în politica sa externă, ar trebui să ia exemplul Turciei, în special privind modul de protejare a intereselor naţionale.

Nici Igor Dodon, nici Erdogan nu au făcut referire la scandalul recent legat de expulzarea a şapte cetăţeni turci angajaţi ai reţelei de licee Orizont. Totuşi, liderul de la Ankara a amintit de presupusa tentativă de lovitură de stat de acum doi ani din ţara sa, menţionând că a fost condusă de o organizaţie teroristă, care ar avea membri şi în Republica Moldova.

Recep Tayyip Erdogan a mai anunţat că una sau două bănci de stat turce îşi vor deschide reprezentanţe în Republica Moldova şi a acceptat solicitarea lui Igor Dodon ca în Republica Moldova să fie adusă o copie a sabiei lui Ştefan cel Mare.

Joi, 18 octombrie, Recep Tayyip Erdogan va merge la Comrat, în regiunea autonomă găgăuză. Acolo, el va participa la inaugurarea unor instituţii construite şi reparate cu sprijinul Turciei, informează Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.