Acasă Externe Agenda Europeana Victor Negrescu: ”Coeziunea este un element central al agendei Președinției României la...

Victor Negrescu: ”Coeziunea este un element central al agendei Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

  148300 – 30102018 –  Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat luni, 29 octombrie 2018, la conferința ”EuroIMPACT – Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”. În intervenţia sa, ministrul delegat a subliniat, în perspectiva noii arhitecturi bugetare a Uniunii Europene, importanța conștientizării la nivelul tuturor statelor membre a beneficiilor pe care coeziunea, ca principal instrument de la nivelul Uniunii Europene, le generează pentru cetățeni, fie că vorbim de educație, de infrastructură sau investiții de integrare socială. El a arătat totodată că mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 se va desfăşura sub motto-ul ”Coeziunea, o valoare comună europeană”.

”Promovarea coeziunii și a beneficiilor pe care această politică le aduce în viața de zi cu zi a cetățenilor a reprezentat una dintre preocupările noastre constante, iar propunerile legislative privind viitoarea politică de coeziune reprezintă unul dintre cele mai importante dosare pe care România le va gestiona în perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019. Esența viitorului buget multianual va fi concentrată pe ideea de valoare adăugată și suntem pregătiți să depunem toate eforturile, pe durata mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, astfel încât să putem pune în evidență impactul pozitiv pe care viitoarea politică de coeziune o poate avea în avansarea proiectului european. Fiecare euro investit în perioada 2007-2013 din pachetul politicii de coeziune a generat 2,74 de euro, care s-au tradus în plan european printr-un milion de noi locuri de muncă create, 400.000 de noi companii sau 33.500 de kilometri de drum construiți sau reabilitați. În linie cu responsabilitatea pe care o vom exercita, ne propunem să fim activi încă din prima zi de mandat, astfel încât să fie asigurate premisele pentru avansarea negocierilor privind viitorul buget European”, a declarat Negrescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.