Acasă Politic Vizita la București  a viceprim-ministrului pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Cristina Lesnic

Vizita la București  a viceprim-ministrului pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Cristina Lesnic

DISTRIBUIȚI

148022 – 09102018  – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o întrevedere cu Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova. Cu această ocazie, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii asupra evoluțiilor în cadrul procesului de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Ministrul Teodor Meleșcanu a reiterat sprijinul României pentru negocierile în formatul ”5+2″ în vederea convenirii unei soluții care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor, șeful diplomației române a accentuat importanța pe care o are pentru viitorul democratic și prosper al Republicii Moldova continuarea angajamentului european și a procesului de reforme, reafirmând susţinerea României pentru opțiunea europeană și procesele de modernizare și transformare democratică din Republica Moldova, cu obiectivul de generare de beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul vizitei la București, viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o rundă de consultări cu secretarul de Stat Dan Neculăescu, în cadrul căreia a fost aprofundat dialogul asupra stadiului și perspectivelor procesului de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană. Cu acest prilej, secretarul de stat român s-a referit la unele aspecte de interes pentru România, cum ar fi stadiul demersurilor Republicii Moldova la nivelul ONU, și a arătat că MAE va continua să acorde o importanță deosebită evoluțiilor pe acest subiect. Dan Neculăescu a evidențiat importanța asigurării unui proces de negocieri care să permită ajungerea la o reglementare cuprinzătoare şi viabilă a dosarului transnistrean. În final, a fost subliniat interesul comun pentru continuarea consultărilor bilaterale pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.