Acasă Cultura/Media Agerpres a prezentat la Stuttgart expozitia de fotografie Romania: Evolutie si filmul...

Agerpres a prezentat la Stuttgart expozitia de fotografie Romania: Evolutie si filmul ”Marea Unire – Romania, la 100 de ani”

DISTRIBUIȚI

  148578 – 20112018 – Agentia Nationala de Presa Agerpres a prezentat, la Stuttgart, in Sala Mica din incinta Kursaal Stuttgart, expozitia de fotografie Romania: Evolutie si documentarul video ”Marea Unire – Romania, la 100 de ani”, in cadrul evenimentului ”Romania Centenar”,organizat de Asociația EU Reflect – Asociatie pentru dialog intercultural Stuttgart e.V.

Dupa prezentarea filmului documentar a avut loc o discutie deschisa despre istoria romanilor in care au fost subliniate necesitatea si importanta unitatii si a integritatii neamului romanesc. Totodata, cei care au luat cuvantul au aratat ca este nevoie de eforturi astfel incat istoria sa fie viu pastrata si transmisa generatiilor vitoare. Printre cei care au participat la discuții s-au aflat Gunter Friedmann, de la Asociația Germanilor Originari din Banatul Montan, dr.med. Mihai Neagu, directorul Bibliotecii Române din Freiburg, Evert van Grootel.

La final, intr-o atmosfera de sarbatoare, Ansamblul Hora Satului din Stuttgart a invitat publicul la hora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.