Acasă Cultura/Media AGERPRES a prezentat la Zagreb expoziția de fotografie România: Evoluție

AGERPRES a prezentat la Zagreb expoziția de fotografie România: Evoluție

DISTRIBUIȚI

148729 – 28112018 –   Miercuri, 28 noiembrie, Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat, în Rotonda Casei Jurnaliștilor din Zagreb, expoziția de fotografie România: Evoluție, precum și albumul cu același nume, ediție specială dedicată Centenarului Marii Uniri, ce cuprinde 100 de fotografii care vorbesc despre România.

Recepția dedicată aniversării Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri a fost organizată de către Ambasada României la Zagreb, în prezența ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Croaţia, Constantin-Mihail Grigorie, precum și a directorului general al AGERPRES, Claudia Nicolae.

În cadrul evenimentului, diplomatul român, Constantin-Mihail Grigorie, a evidențiat importanța zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României, și a Centenarului Marii Uniri, aniversat de românii din întreaga lume ca un simbol al actului de voință al poporului român și de creare a României Moderne.

De asemenea, au fost evidențiate raporturile foarte bune de colaborare, în toate domeniile, între România și Republica Croația, cu menționarea oportunităţii pentru o strânsă cooperare și coordonare a relațiilor dintre cele două țări la Trio-ul care va exercita Președinția Consiliului UE în anii 2019 și 2020, cu prezentarea programului Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Printre cei 250 de invitați prezenți la recepție, s-au aflat vicepreședinții Parlamentului Croației, Zeljko Reiner și Furio Radin, consilierii Președintelui Republicii Croația, Mate Granic și Dario Mihelin, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe și Europene, Andreja Metelko Zgombic, Președintele Academiei de Științe și Arte, Zvonko Kusic, Rectorul Universității din Zagreb, profesorul Damir Boras, precum și alți reprezentanți ai mediilor economice și de afaceri, culturale și membri ai comunității românești de la Zagreb.

Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.