Acasă Externe Ana Birchall a promovat candidatura României pentru Consiliul de Securitate al ONU...

Ana Birchall a promovat candidatura României pentru Consiliul de Securitate al ONU pentru mandatul 2020-2021

DISTRIBUIȚI

 148341– 01112018 –  În contextul participării la reuniunea inter-regională de nivel înalt „S.A.M.O.A. Pathway Midterm Review” de la Apia, Samoa, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai statelor insulare din regiunea Pacificului de sud-est și Caraibi, pentru a prezenta obiectivele României în cadrul Organizației Națiunilor Unite și a promova candidatura României pentru obținerea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru mandatul 2020-2021.

Totodată, vicepremierul Ana Birchall a găzduit un dineu de lucru, la care au participat reprezentanti permanenți pe lângă ONU ai statelor insulare, printre care și Australia și Noua Zeelanda, statele cele mai influente în această parte a lumii. În cadrul dineului de lucru au fost dezbătute provocările specifice regiunilor respective și amenințările de securitate generate de schimbările climatice. Cu această ocazie, oficialul român a transmis mesajul de susținere al prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, pentru identificarea și implementarea unor soluții de dialog și parteneriat atât în format bilateral, cât și la nivel inter-regional, pentru gestionarea acestor riscuri, având în vedere și  contextul deținerii, de către România, a Președinției Consiliului UE (începând cu ianuarie 2019) și candidatura țării noastre pentru un loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU.

De asemenea, viceprim-ministrul Birchall a avut o întrevedere bilaterală cu Dame Meg Taylor, DBE, secretarul general al Forumului Insulelor din Pacific, în cadrul căreia au discutat despre nevoile specifice de dezvoltare ale statelor insulare din regiunea Pacificului, precum și modalități concrete de intensificare a cooperării în cadrul formatelor multilaterale ale sistemului ONU și ale mecanismelor de sprijin gestionate la nivelul Uniunii Europene.

În contextul participării la lucrările reuniunii inter-regionale „S.A.M.O.A. Pathway Midterm Review”, vicepremierul Ana Birchall a mai avut o alocuțiune în deschiderea sesiunii „Samoa Partnership Dialogue”, precum și o întrevedere bilaterală prim-ministrul Samoa, Tuilaepa Sailele Malielegaoi

(http://gov.ro/ro/media/comunicate/vicepremierul-ana-birchall-experienta-si-expertiza-argumentele-principale-ale-romaniei-pentru-obtinerea-locului-de-membru-nepermanent-in-consiliul-de-securitate-al-onu&page=1).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.