Acasă Politic Apelul USR

Apelul USR

DISTRIBUIȚI

             148694 – 28112018 –     USR face un apel public și îndeamnă societatea civilă să-i transmită o scrisoare premierului Viorica Dăncilă și ministrului Justiției Tudorel Toader prin care să le ceară renunțarea la planul PSD-ALDE de a adopta o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

”Se înmulțesc indiciile care ne spun că se muncește intens pentru a da OUG privind amnistia sau grațierea, Liviu Dragnea face presiuni asupra ministrului justiției. Astfel de presiuni au mai fost exercitate asupra lui Tudorel Toader și pentru revocarea șefei DNA Laura Codruța Kovesi și a procurorului șef Augustin Lazăr, iar ministrul Justiției a răspuns mereu la comenzile politice. Un astfel de semnal, că cei care fură, care săvârșesc infracțiuni pot scăpa nepedepsiți, va afecta societatea românească pe termen lung”, precizează deputatul USR Silviu Dehelean.

USR subliniază că în anul Centenarului este important să continuăm să luptăm împreună, partide politice alături de societatea civilă, împotriva majorității PSD-ALDE al cărei singur scop este șubrezirea justiției.

”Cu câteva zile înainte de celebrarea Marii Uniri, observăm că infractorii nu stau deloc. Ei vor să-și pună planul în aplicare și să dea amnistia în cel mai scurt timp. Această dorință a infractorilor ar arunca România cu zeci de ani în urmă, ne scoate din Europa, încalcă Tratatele pe care România le-a semnat și încalcă recomandările Comisiei de la Veneția pe care țara noastră și le-a asumat. Este o situație intolerabilă și împreună cu societatea civilă trebuie să tragem un semnal de alarmă”, transmite deputatul USR Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.