Acasă Anchete Interne Bunuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea 

Bunuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea 

DISTRIBUIȚI

 148553 – 16112018 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în trei containere sosite din China, scutere electrice și produse de igienă personală în valoare de aproximativ 2.700.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, precum și 14.400 artificii pentru tort, nedeclarate la intrarea în țară.

În data de 15.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 1.593 scutere electrice (hoverboard), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.548.000 lei.

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 74 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului Târgu Jiu.

În urma controlului, au fost descoperite 200 seturi produse igienă personală, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 147.200 lei.

De asemenea, în data de 14.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 14.400 artificii pentru tort în valoare de 24.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate în primele două cazuri, respectiv folosirea de acte nereale la autoritatea vamală în ultimul caz, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.