Acasă Politic Cabinetele medicale de familie, cabinetele stomatologice și cele din ambulatoriul de specialitate...

Cabinetele medicale de familie, cabinetele stomatologice și cele din ambulatoriul de specialitate nu mai au nevoie de acreditare

DISTRIBUIȚI

148613 – 22112018 – Parlamentul României a adoptat proiectul de lege prin care se exceptează de la acreditare cabinetele medicale de familie, cabinetele stomatologice și cele din ambulatoriul de specialitate.

În momentul de față, cabinetele medicilor de familie și cabinetele stomatologice trebuie să fie acreditate de evaluatorii Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), în vederea validării conformității caracteristicilor serviciilor de sănătate efectuate cu standardele stabilite de către ANMCS.

În acest sens, spune deputatul PSD Maricela Cobuz, am inițiat anul acesta, împreună cu mai mulți deputați și senatori, o propunere legislativă pentru modificarea unor acte normative din domeniul sănătății prin care se exceptează de la acreditare cabinetele medicale de familie, cabinetele stomatologice și cele din ambulatoriul de specialitate.

Proiectul legislativ impune drept condiție obligatorie acreditarea pentru unitățile sanitare care prestează servicii în relație cu sistemul public de asigurări de sănătate, cu excepția cabinetelor de medicină de familie, a cabinetelor medicale dentare și a cabinetelor medicale din ambulatoriul de specialitate organizate conform OUG.124/1998 și în baza Legii nr.31/1990.

De asemenea, proiectul legislativ prevede ca CNAS să poată încheia contracte cu cabinetele de medicină de familie, cabinetele dentare și cabinetele medicale din ambulatoriu, dacă dispun de un sistem informațional și informatic care permite evidența, raportarea, decontarea și controlul serviciilor medicale efectuate. Pe lângă acestea, trebuie să se utilizeze pentru tratamentul afecțiunilor numai medicamente din nomenclator, materiale sanitare și dispozitive medicale autorizate, conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.