Acasă Externe Agenda Europeana Comisarul european Věra Jourová vizitează România

Comisarul european Věra Jourová vizitează România

DISTRIBUIȚI

  148574– 19112018   –  Comisarul european Věra Jourová​, responsabil pentru justiție, consumatori și egalitatea de gen, se va afla într-o vizită oficială la București, în perioada 19-20 noiembrie 2018.

Înaltul oficial european se va întâlni cu Klaus Iohannis, președintele României, Tudorel Toader, ministrul justiției, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice,. Marius Pîrvu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) și  Ancuța Gianina Opre, președintele Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Scopul vizitei este de a discuta despre prioritățile pentru domeniul justiției în contextul viitoarei Președinții a Consiliului Uniunii Europene și despre evoluțiile din sistemul judiciar din România.

Marți, 20 noiembrie, comisarul european va deschide dialogul cu consumatorii privind „Noile avantaje pentru consumatori”. Ulterior oficialul european se va întâlni cu președintele ANPC, pentru a discuta despre dosare cheie în domeniul protecției consumatorului, iar apoi va avea o întrevedere cu  Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De asemenea, comisarul Věra Jourová va avea un discurs de deschidere în cadrul mesei rotunde internaționale cu privire la situația copiilor abandonați ca urmare a mobilității internaționale, eveniment organizat de Administrația Prezidențială.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.