Acasă Politic Cooperare România-Republica Moldova în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu...

Cooperare România-Republica Moldova în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie

DISTRIBUIȚI

148631 – 23112018 – În contextul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova din data de 22 noiembrie 2018 de la București, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie.

Documentul bilateral menționat întărește cooperarea existentă pe linie consulară, prin instituirea unui mecanism direct de comunicare între cele două ministere de externe, precum și între misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României și Republicii Moldova, în scopul acordării de asistență și protecție consulară persoanelor care dețin atât cetățenia română, cât și pe cea a Republicii Moldova.

De asemenea, un aspect reglementat distinct se referă la conlucrarea celor două ministere de externe în vederea acordării de asistență consulară în situații de criză care afectează persoanele cu dublă cetățenie.

Noul instrument de cooperare se înscrie în cadrul general de colaborare în domeniul consular dintre cele două state, în beneficiul cetățenilor României și ai Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.