Acasă Politic Despre reașezarea administrației bucureștene pe baze funcționale moderne

Despre reașezarea administrației bucureștene pe baze funcționale moderne

DISTRIBUIȚI

148533 – 15112018 – În legătură cu disputele politice din PSD care afectează funcționarea administrației bucureștene, Roxana Wring, președinte al USR București și consilier municipal, a declarat că, în materie administrativă, ”oriunde și-a băgat PSD coada, imediat s-a ales Praful”.

În București, de exemplu, bătălia politică de la începutul anilor 2000 între PSD și Traian Băsescu, primarul de la vremea respectivă, a dus la adâncirea faliilor administrative din București. Pe de-o parte, au fost mutate atribuții de la Capitală la sectoare. Pe de altă parte, a fost crescut rolul CGMB (unde PSD avea majoritate) și a fost diminuat rolul Primarului. A rezultat o administrație mutant, cu șapte capete, plus Consiliul, care nu are corespondent în niciuna din formele raționale mai vechi sau mai noi de gestionare a unui oraș.

Așa că o mare parte din problemele de astăzi sunt create de PSD, marele partid al ”specialiștilor”, dar nu în administrație, ci în politizarea ei. Și pentru că atunci când ceva nu merge bine, înseamnă că poate merge chiar mai prost, PSD tot nu se lasă. Bătălia politică dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea riscă să blocheze întregul oraș. Bucureștiul este deja spart în șapte administrații, plus 22 de companii. Dacă bătălia de acum va continua, Capitala va fi efectiv pulverizată admistrativ.

Din acest motiv consider că urgența pe care trebuie să o avem în vedere imediat după debarcarea Gabrielei Firea și a PSD de la putere este reașezarea administrației pe baze funcționale moderne. Organizarea actuală nu poate fi peticită, ci trebuie regândită cu totul. Într-o capitală funcțională nu au ce căuta șapte entități autonome din punct de vedere strategic, nu au ce căuta alocări preferențiale și nu trebuie să existe suprapuneri de atribuții, etse de părere liderul USR București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.