Acasă Anchete Interne Doisprezece irakieni depistaţi la P.T.F. Bechet

Doisprezece irakieni depistaţi la P.T.F. Bechet

DISTRIBUIȚI

 148473 – 12112018 – 

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Bechet – I.T.P.F. Giurgiu au descoperit doisprezece cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în compartimentul mărfă al unui microbuz, într-un spaţiu amenajat în interiorul unor plăci de rigips.

În această dimineață, la ora 08.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz marca Iveco Daily, înmatriculat în Marea Britanie. Şoferul transporta plăci de rigips din Bulgaria pentru o societate din Marea Britanie.

În baza analizei de risc, polițiști de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperiţi ascunşi într-un spaţiu amenajat în interiorul plăcilor de rigips doisprezece cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni – 4 bărbaţi, 3 femei şi 5 minori – adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, iar minorii între 10 şi 13 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul bulgar a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul bulgar urmează a fi preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.