Acasă Politic Guvernul României, mesaj de susținere a proiectelor de interconectare menite să aprofundeze...

Guvernul României, mesaj de susținere a proiectelor de interconectare menite să aprofundeze cooperarea economică în regiunea Balcanilor de Vest

DISTRIBUIȚI

148563 – 19112018   – Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în zilele de 15 și 16 noiembrie a.c., la a 3-a ediție a Summit-ului de la Salonic, dedicat perspectivelor europene, conectivității, dezvoltării industriale și cooperării în Balcanii de Vest, organizat sub egida Președinției Republicii Elene. La Summit au participat prim-ministrul Guvernului Greciei, Alexis Tsipras, prim-ministrul Guvernului Bulgariei, Boyko Borissov, prim-ministrul Guvernului Serbiei, Ana Brnabić, precum și înalți oficiali europeni, lideri politici, diplomați, reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune.

Ana Birchall a participat la două dintre sesiunile Summit-ului – ”Cooperarea regională ca parte a integrării europene” și ”Securitatea energetică în regiune”  -, în cadrul cărora a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.

”Cooperarea regională, ca vector al consolidării relațiilor de bună vecinătate, consolidarea încrederii, stabilitatea și securitatea în Europa de Sud-Est sunt realități concrete care au fost posibile datorită importanței pe care țările noastre o acordă dialogului regional. Interesul nostru comun este acela de a transforma această zonă într-un loc prosper și sigur, în beneficiul cetățenilor săi, prin proiecte concrete de interconectare a rețelelor de transport și de energie”, a subliniat Ana Birchall în mesajul transmis din partea premierului Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește prioritățile Guvernului Dăncilă în regiunea Balcanilor de Vest, Ana Birchall a reiterat angajamentul României privind procesul de extindere al Uniunii Europene. ”România își menține angajamentul față de proiectul european și față procesul de extindere al UE. Salutăm faptul că extinderea a reprezentat un obiectiv important pe agenda celor două președinții consecutive ale Consiliului UE – bulgară și austriacă. România va asigura continuitatea acestui proces și îi va acorda o atenție deosebită pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE”, a declarat vicepremierul român.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, în marja Summit-ului, și o serie de întrevederi cu înalți oficiali prezenți la reuniunea de la Salonic. În cadrul întrevederilor au fost discutate oportunitățile cooperării în Balcanilor de Vest și aprofundarea relațiilor economice între țările din regiune, în contextul în care România va deține Președinția rotativă a Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.