Acasă Anchete Interne Haos la Catedrala Mântuirii Neamului

Haos la Catedrala Mântuirii Neamului

DISTRIBUIȚI

148650 – 25112018 – Mai mulţi credincioşi care aşteptau duminică să ajungă la moaştele Sfântului Andrei aflate în Catedrala  Mântuirii Neamului s-au îmbrâncit şi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, desfăşurat pentru a asigura accesul controlat spre catedrală.

”În zona exterioară Catedralei sunt câteva mii de persoane care aşteaptă să viziteze altarul catedralei şi celelalte puncte de interes pe care le au de vizitat. Colegii mei au luat măsuri astfel încât accesul în incinta catedralei să se facă într-un mod cât mai organizat pe grupuri mici de persoane, astfel încât să prevenim accidentele şi evenimentele nedorite. Însă parte din aceste persoane pe fondul oboselii, pe fondul temperaturilor scăzute, şi-au pierdut răbdarea şi au forţat accesul”, a declarat duminică, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. El a făcut apel la calm şi la evitarea îmbrâncelilor.

El a precizat că un dispozitiv de 600 de jandarmi asigură ordinea publică la Catedrala Mânturii Neamului şi vor rămâne în dispozitiv şi în zilele următoare, în caz de necesitate, dacă fluxul de pelerini va continua.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, până la orele 16.00, 93 de persoane, din zona catedralei, au avut nevoie de îngrijiri medicale, şase dintre acestea fiind transportate la spital. Foto: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.