Acasă Anchete Justitie ÎCCJ a desemnat, prin tragere la sorţi, judecătorii din cele patru completuri...

ÎCCJ a desemnat, prin tragere la sorţi, judecătorii din cele patru completuri de cinci

DISTRIBUIȚI

148451 – 09112018 – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat, azi, prin tragere la sorţi, judecătorii din completurile de cinci, după decizia Curţii Constituţionale. Este vorba de patru completuri de 5 judecători, două în materie penală şi două în materie civilă. Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept.

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a tras la sorți numele celor care vor face parte din completurile de cinci judecători.

Este vorba de patru completuri de 5 judecători, două în materie penală şi două în materie civilă.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

Completurile de 5 judecători în materie penală de la Instanţa supremă au pe rol dosare importante, în care sunt judecaţi, printre alţii, liderul PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi fostul judecător de la CCR Toni Greblă.  Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.