Acasă Anchete Interne Încă 16.400 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Încă 16.400 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

148462 – 12112018 – Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 16.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 192.500 lei.

Tot sâmbătă, 10 noiembrie, în jurul orei 8.00, la nivelul Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, jud. Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. Polițiștii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Fratăuții Noi, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

Drept urmare, pentru reținerea persoanelor au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus și s-au întors pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.

La fața locului au fost descoperite 24 de colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.910 pachete țigări, în valoare de aproximativ 140.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat., la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe timpul unei acțiuni specifice, mai multe colete cu țigări.

Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.490 pachete, în valoare de 52.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.