Acasă Economie Laserul de la Măgurele aduce românii acasă

Laserul de la Măgurele aduce românii acasă

DISTRIBUIȚI

148607 – 21112018 – Știm deja că laserul de la Măgurele – ELI NP – va repune România pe harta lumii în domeniul cunoașterii. Dar, Gérard Mourou, laureatul Premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al proiectului ELI NP, ne mai spune ceva ce eu susțin de mai mult timp: Apariția unei investiții de o asemenea dimensiune aduce românii acasă, declară Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov. Asta pentru că este o provocare în cercetare, dar și pentru că veniturile oferite aici sunt motivante.

De aceea, CJ Ilfov a demarat strategia ORIZONT 2030, care va da posibilitatea identificării unor noi poli de dezvoltare pentru crearea condițiilor unui nivel ridicat de trai. ”Să nu uităm nicio clipă că sunt circa cinci milioane de români plecați, care muncesc și aduc profit țărilor în care lucrează și pe care trebuie să-i readucem acasă”, spune Petrache.

 

1 COMENTARIU

  1. Aduci pe dracu’ acasa. Cine nu are ce pierde poate ca da o tura pe la voi sa vada ce se intampla. Restul, cu familie si serviciu stabil, nici gand de asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.