Acasă Externe Ministrul de Interne, la reuniunea JAI UE – SUA

Ministrul de Interne, la reuniunea JAI UE – SUA

DISTRIBUIȚI
foto: olt-alert.ro

148425 – 08112018 – În zilele de 8 și 9 noiembrie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se va afla în Statele Unite ale Americii, unde va participa la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne.

Reuniunea ministerială UE – SUA în domeniul JAI se organizează o dată pe semestru, de fiecare țară aflată la președinția rotativă a Consiliului UE.

Reuniunea este organizată de Președinția austriacă a Consiliului la Washington DC, potrivit cutumei create în acest domeniu, respectiv aceea că, în primul semestru, locul de desfășurare se află în statul de reședință al președinției în exercițiu, iar în cel de-al doilea semestru se desfășoară la Washington DC.

Consiliul UE este reprezentat la Washington de miniștrii de interne și justiție ai Președinției austriece a Consiliului, delegația României, în calitate de viitoare președinție a Consiliului UE și comisarii pentru migrație, afaceri interne și securitate. Delegația SUA este condusă de procurorul general și șeful Departamentului de Securitate Internă.

În cadrul acestei reuniuni la nivel înalt, la care este așteptat să participe și procurorul general al SUA (care între timp și-a anunțat demisia), ministrul Carmen Dan va prezenta prioritățile viitoarei președinții a României la Consiliul UE în domeniul Afacerilor Interne.

Participarea ministrului la această Conferință ministerială continuă seria de întâlniri destinate pregătirii președinției române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.