Acasă Social Aparare Participarea șefului Statului Major al Apărării la ceremonia de semnare în Antologia...

Participarea șefului Statului Major al Apărării la ceremonia de semnare în Antologia de semnături “Cartea Centenar” 

DISTRIBUIȚI

 148661 – 26112018 – Sâmbătă, 24 noiembrie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a participat la ceremonia de semnare în Antologia de semnături „Cartea Centenar”, organizată la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, și la festivitatea de întâmpinare a participanților la “Maratonul Centenar 100 de ani – 100 km”, în Cetatea Alba-Carolina, din Alba Iulia.

Antologia de semnături „Cartea Centenar” este un proiect realizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Ideea de la care a pornit acest proiect este „Cartea de Aur” a Serbărilor Unirii, una dintre cele mai importante piese aflate în patrimoniul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia. Scopul proiectului este de a realiza, în anul Centenar, o a doua „Carte de Aur” a Serbărilor Unirii, o ediţie aniversară dedicată Centenarului.

”Maratonul Centenar 100 de ani – 100 de km”, parte a seriei de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, a adunat la start sportivi profesioniști și amatori din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Justiției și din societatea civilă deopotrivă, care au alergat din capitala istorică a Transilvaniei, Cluj Napoca, până în capitala de suflet a tuturor românilor, Alba Iulia.

În cadrul festivității de întâmpinare, generalul Nicolae Ciucă a mulțumit participanților la maraton și a transmis locuitorilor din Alba Iulia mesajul militarilor români. “La ceas aniversar, aducem în Orașul Marii Uniri, mesajul militarilor armatei române, cei care își slujesc Patria cu credință și devotament, continuând să apere valorile pentru care înaintașii au luptat acum un secol. În acele zile grele pentru România, armata a fost cea care a conferit încredere și siguranță românilor punând în aplicare, întocmai, cerințele rezoluției Marii Adunări Naționale de la 1 decembrie 1918. Aici, armata, prin Garda Națională creată în noiembrie 1918, a asigurat desfășurarea în cele mai bune condiții a Marii Adunări Naționale și a coordonat mulțimea de peste 100.000 de oameni, fără nici un incident. Putem, așadar, să afirmăm cu mândrie că armata a stat la temelia statului nostru național încă de la începuturile lui, după cum își are și astăzi menirea, de garant al suveranității, independenței și unității statului, veritabil pilon se stabilitate.

La un secol de la aceste evenimente, noi, reprezentanții armatei române, prin maratonul pe care l-am desfășurat, am marcat în mod simbolic jertfa făcută de înaintașii noștri, elogiind eroismul lor, cu fiecare kilometru pe care l-am parcurs.

La un veac de când la Alba Iulia s-a semnat actul final al constituirii României Mari, noi, militarii de azi, vă salutăm cu respect și vă transmitem îndemnul de a rămâne alăturii de Armata României pentru a duce mai departe, împreună, conștința și identitatea neamului românesc”, a spus șeful Statului Major al Apărării.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.