Acasă Social Plângeri penale împotriva senatorilor Șerban Nicolae și Liviu Brăiloiu

Plângeri penale împotriva senatorilor Șerban Nicolae și Liviu Brăiloiu

Sindicaliștii din penitenciare reclamă un comportament abuziv și injurios cu prilejul discutării proiectului de Statut al polițiștilor de penitenciare

DISTRIBUIȚI
foto:fsnap.ro

148600 – 21112018 – Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă lipsa de transparență și comportamentul injurios și abuziv al unor senatori social democrați, printre care Șerban Nicolae și Tit-Liviu Brăiloiu, în comisiile în care este discutat la Senat proiectul de lege privind Statutul polițistului de penitenciare. FSANP va depune în cursul acestei săptămâni plângeri penale împotriva senatorilor care se fac vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu și limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală, și ia in calcul acțiuni civile pentru insultele adresate de către aceștia în timpul ședinței Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 20 noiembrie 2019.

La 20 noiembrie 2018, cu doar o zi înainte de termenul de adoptare tacită și după ce președinții comisiilor au schimbat sala de ședințe pentru a fi evitată presa care aștepta declarații pe o altă temă, o parte dintre senatorii social democrați, prin președintele de ședință, au decis eliminarea din sală a reprezentantului angajaților din penitenciare, iar ca reacție la obiecțiile acestuia au proferat amenințări și injurii care se pot demonstra ușor cu înregistrările de ședință.

În context, în calitate de coautori ai amendamentelor la un proiect de act normativ extrem de slab dar bine susținut politic și care-a fost promovat la fel de netransparent de către ministrul Tudorel Toader, reprezentanții sindicaliștilor din penitenciare au fost invitați și au participat la ședințele amânate succesiv ale comisiilor parlamentare. Proiectul în cauză a primit aviz negativ de la Conisliul Economic și Social, au fost formulate peste 50 de amendamente de la Consiliul legislativ și 44 de amendamente din partea FSANP.

Legea 62/2011 a Dialogului social, la art. 218 alin. 2, sancționează cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infracțiunea de limitare a exercitării atribuțiilor funcției membrilor aleși în organele de conducere ale organizațiilor sindicale, iar art. 297 din Codul Penal sancționează infracțiunea de abuz în serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.