Acasă Uncategorized Primăria Capitalei: 45 milioane de euro pentru integrarea socială a persoanelor adulte...

Primăria Capitalei: 45 milioane de euro pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap

DISTRIBUIȚI

  148510 – 14112018 – Acum un an, Primăria Capitalei lansa un nou proiect, destinat să sprijine persoanele adulte cu handicap, prin acordarea de stimulente financiare pentru integrarea socială a acestora, în valoare de 500 de lei pe lună. Proiectul a fost aprobat prin HCGMB nr. 330, la sfârșitul lunii august 2017, iar depunerea dosarelor a început la data de 13 noiembrie 2017.

Gabriela Firea: “Se împlinește un an de când Primăria Capitalei acordă sprijin financiar adulților cu handicap, obiectivul fiind de a contribui, în acest fel, la integrarea socială a acestora. Tot ce ține de asistența socială este de maxim interes pentru noi, și am căutat să avem intervenții cât mai concrete, pentru că sunt categorii de cetățeni care au nevoie de sprijin imediat, nu doar de măsuri pe termen mediu și lung. În tot acest interval, 43.137 de bucureșteni au beneficiat de stimulentul financiar, acordat prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, și au fost făcute plăți în valoare de aproximativ 45 milioane de euro.”

Beneficiarii stimulentului sunt adulții cu handicap, încadraţi în oricare dintre cele 4 grade de handicap, cu domiciliul stabil de cel puțin șase luni pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti de cel puțin șase luni și al caror certificat de încadrare în grad de handicap este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului București, în conformitate cu H.C.G.M.B. nr. 330/2017 și H.C.G.M.B. nr. 297/2018, Implementarea proiectului continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.