Acasă Politic România are o nouă strategie pentru dezvoltare durabilă

România are o nouă strategie pentru dezvoltare durabilă

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

148466 – 12112018 – Guvernul României a aprobat Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030. Documentul a fost realizat sub coordonarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. În spatele formei finale a Strategiei se află o consultare publică extinsă.

Strategia oferă principalele direcții de acțiune pentru implementarea Agendei 2030, asumată de 193 de state la Adunarea Generală ONU din 2015. Consilierul de Stat László Borbély susține că adoptarea Strategiei era esențială pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

”Dezvoltarea durabilă va fi o prioritate pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Strategia adoptată astăzi ne ajută și mai mult în demersul de a coordona implementarea Agendei 2030, nu doar la nivel național, dar și european. Uniunea Europeană își dorește să rămână lider global în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În acest context favorabil, România are șansa unică să fie un adevărat hub regional al dezvoltării durabile”, a mai spus consilierul de Stat.

Cele 17 obiective ale Strategiei pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 înglobează 3 piloni esențiali: dezvoltare economică; echitate socială și mediu. Mai mult, documentul propune și înființarea unui cadru instituțional: Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă, condus de Prim- ministru; nuclee pentru dezvoltare durabilă, în fiecare instituție relevantă; Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, format din specialiști; sprijinirea formării unei coaliții pentru dezvoltare durabilă din reprezentanții socității civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.