Acasă Externe România va semna un Memorandum în domeniul situațiilor de urgență cu Grecia

România va semna un Memorandum în domeniul situațiilor de urgență cu Grecia

DISTRIBUIȚI

148594 – 21112018 – În continuarea demersurilor pentru pregătirea președinției Consiliului Uniunii Europene, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a efectuat, ieri, o vizită oficială în Grecia. Cu această ocazie, ministrul român a avut întâlniri cu ministrul grec pentru Politica Migrației, Dimitris Vitsas, și cu ministrul pentru Protecția Cetățenilor, Olga Gerovasili.

Discuțiile cu oficialii greci au privit prioritățile președinției României în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne, cu accent pe migrație și securitate internă.

Totodată, Carmen Dan a vizitat tabăra de refugiați Schisto din zona Pireu-Atena, unde sunt cazați temporar aproximativ 700 de migranți, dintre care 30 de minori neînsoțiți.

Cum migrația rămâne o provocare pentru statele UE, în special pentru statele din sudul Europei, Carmen Dan a apreciat că în această problematică, la nivelul miniștrilor de Interne este nevoie de mai multă colaborare și încredere.

Discuțiile au vizat inclusiv dimensiunea externă a migrației care rămâne o componentă esențială pentru gestionarea acestui fenomen și o prioritate a președinției României. În acest sens, oficialul român a susținut importanța unei cooperări mai strânse cu statele terțe de origine și de tranzit.

Vizita oficială în Grecia a reprezentat o bună oportunitate și pentru dezvoltarea unor subiecte bilaterale cum ar fi intensificarea cooperării în domeniul protecției civile, fiind deja demarate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.