Acasă Cultura/Media ”Scoarța, patrimoniul Mondial UNESCO”, la Palatul Parlamentului

”Scoarța, patrimoniul Mondial UNESCO”, la Palatul Parlamentului

DISTRIBUIȚI

  148486 – 13112018 – Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Romfilatelia organizează expoziția-eveniment ”Scoarța românească, patrimoniu mondial UNESCO”, de prezentare a covoarelor tradiționale realizate în România și Republica Moldova. Evenimentul marchează Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 14 noiembrie 2018, cu începere de la orele 12.30, la Palatul Parlamentului, în foaierul sălii de plen a Camerei Deputaților (nivel P1). La eveniment sunt așteptați Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa Adrian Cioroianu, Ambasador, Delegat permanent al României pe lângă UNESCO, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Institutului Național pentru Patrimoniu, ai altor instituții care colaborează cu UNESCO.

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO dorește ca, în An Centenar, să aducă în atenția publică și să sublinieze importanța tezaurului tradițional românesc de valoare universală, înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România se sărbătorește în fiecare an pe 16 noiembrie și a fost instituită ca urmare a demersurilor Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.