Acasă Social Sindicaliștii vor revizuirea ”Scutului Pădurii”

Sindicaliștii vor revizuirea ”Scutului Pădurii”

DISTRIBUIȚI

148444 – 09112018 – Confederația Sindicală Națională Meridian susține demersurile Federației Sindicatelor Silva pentru revizuirea planului comun de acțiuni ”Scutul Pădurii”, în sensul asigurării unei protecții sporite personalului silvic cu atribuții de pază a pădurilor și controlul respectării regimului silvic

Protecția pădurilor devine o activitate din ce în ce mai riscantă pentru personalul de specialitate din Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, iar acest lucru se întâmplă datorită faptului că pădurarii trebuie să se descurce singuri în fața hoților de lemne și a acelora care nu respectă regimul silvic stabilit prin lege.

Statistica sumbră a agresiunilor îndreptate împotriva personalului silvic este mai mult decât îngrijorătoare: în ultimii ani, cel puțin 4 pădurari și-au pierdut viața apărând pădurea și peste 650 de pădurari, tehnicieni și ingineri silvici au devenit victime ale infractorilor surprinși tăind ilegal sau sustrăgând material lemnos din pădurile țării.

Federația Sindicatelor Silva a înaintat o adresă prin care a solicitat instituțiilor de forță din România să ia în considerare necesitatea revizuirii planului comun de acțiuni ”Scutul Pădurii”, încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apelor și Pădurilor, precum și a celorlalte protocoale de acțiuni comune încheiate, în sensul asigurării unei protecții sporite pentru personalul silvic cu atribuții de pază a pădurilor și controlul respectării regimului silvic în perioada următoare, întrucât presiunea asupra pădurii în lunile de iarnă atinge cote maxime.

CSN Meridian privește cu îngrijorare bilanțul tragic al evenimentelor în care sunt implicați pădurarii din România și se solidarizează cu Federația Sindicatelor Silva în acțiunile întreprinse pe lângă instituțiile relevante pentru ca în România, pădurile să fie în siguranță fără ca personalul silvic să-și piardă viața sau să fie schilodit.

”Solicităm Ministrului Afacerilor Interne-doamna Carmen Dan, Ministrului Justiției-domnul Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader, Procurorului General al României-domnul Augustin Lazăr, Inspectorului general al Poliției Române-domnul Ioan Buda și Împuternicitului Inspector General al Jandarmeriei Române-domnul Ionuț-Cătălin Sindile, să analizeze în regim de urgență aspectele semnalate în adresa transmisă de Federația Sindicatelor Silva și să dispună măsurile care se impun pentru protejarea pădurilor României dar și a personalului care le apără”, se arată într-un comunicat primit la redacție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.