Acasă Life Specialiştii ornitologi îi invită pe români să voteze pasărea anului 2019

Specialiştii ornitologi îi invită pe români să voteze pasărea anului 2019

DISTRIBUIȚI

   148429 – 08112018 – Pentru prima oară în România, specialiştii ornitologi îi invită pe români să aleagă „Pasărea anului 2019”.

Mierla, cucuveaua, sfrânciocul, pupăza şi vânturelul roșu sunt speciile care au intrat în competiţie. Specialiştii spun că sunt păsări uşor de recunoscut, care pot fi observate atât în oraş, cât şi în apropierea oraşului.

Ovidiu Bufnilă, purtătorul de cuvânt al Societăţii Ornitologice Române:  „Mesajul nostru este clar. Păsările sunt lângă noi, avem mai mult decât cioară, porumbel şi vrabie, aşa cum crede toată lumea. Avem specii care ne încântă în fiecare zi şi la oraş, dar şi în afara oraşului. Avem specii fără de care, să ştiţi, am fi mult mai săraci ca biodiversitate.  De aceea, avem cinci specii comune. De ce? Pentru că am vrea ca toate păsările comune să rămână comune. Nu vrem să mai pierdem specii în România.”

Ornitologii vor, prin acest proiect, ca oamenii să ştie mai multe lucruri despre păsările care trăiesc lângă noi.

Votați pe pagina de Facebook a Societăţii Ornitologice Române, în albumul Pasărea Anului 2019 găsiţi toate speciile intrate în competiţie. La finalul lunii, pasărea care a strâns cele mai multe like-uri va fi declarată specia anului 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.