Acasă Politic Toader vorbește din nou despre sesizarea CCR

Toader vorbește din nou despre sesizarea CCR

DISTRIBUIȚI

148672 – 26112018 – Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni, după ce a participat din nou la ședința conducerii PSD, că va redacta un document cu privire la o posibilă sesizare a Curții Constituționale privind un conflict între Guvern și Președinție, după refuzul lui Klaus Iohannis de a-i numi ca miniștri pe Lia Olguța Vasilescu și pe Ilan Laufer.

Tudorel Toader a spus că a vorbit la ședința PSD despre două subiecte: răspunsul autorităților române la raportul MCV și o posibilă sesizare a CCR privind un conflict constituțional după refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire în funcție a doi miniștri.

”Al doilea subiect – calea de urmat pornind de la faptul că doi miniștri au fost refuzați pentru a fi numiți în guvern. Mi-am exprimat punctul de vedere la precedenta prezență aici, l-am exprimat și în scris. Având în convingerea în justețea acestor argumente, mi-am menținut punctul de vedere și azi. Până luni voi redacta un proiect de posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte, conflict rezultat din refuzul președintelui de numire a miniștrilor propuși. Nu înseamnă că s-a luat decizia. Cei care au competențele de a decide vor decide dacă vor sesiza CCR cu un astfel de conflict. Posibila sesizare va veni cel mai probabil de la Guvern, sub semnătura doamnei prim-ministru”, a anunțat Tudorel Toader.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a refuzat propunerile PSD de numire a Liei Olguța Vasilescu ca ministru al Transporturilor și pe Ilau Laufer la portofoliul Dezvoltării.

Toader va anunța vineri ce va face România cu raportul MCV

În ceea ce privește raportul MCV, ministrul Justiției a spus că „se reia și se discută și cu accente diferite modul în care România înțelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV”.

Toader a precizat că a făcut o analiză la minister ”astfel încât în limitele competențelor de legiferare se vedem cum și cât punem în aplicare respectivele recomandări”.

Avem la Ministerul Justiției un astfel de material pe care îl dezvoltăm și cel mai probabil vineri îl voi prezenta spre analiză și decizie”, a subliniat Tudorel Toader. – sursa: Digi24.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.