Acasă Externe Agenda Europeana Victor Boștinaru: „Georgia și Republica Moldova au făcut progrese în parcursul lor...

Victor Boștinaru: „Georgia și Republica Moldova au făcut progrese în parcursul lor european”

DISTRIBUIȚI

 148516 – 14112018 – Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, a subliniat că, atât Republica Moldova, dar mai ales Georgia, au făcut progrese în parcursul lor către Uniunea Europeană. Declarația eurodeputatului român a fost făcută în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, în contextul celei mai recente dezbateri privind implementarea Acordurilor de Asociere dintre cele două țări și Uniunea Europeană, în prezența Comisarului european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.

Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: „Credem că Georgia și Moldova sunt țări-cheie pentru UE și că ambele au făcut – în special Georgia -, progrese incredibile.

Gândiți-vă, spre exemplu, la nivelul de stabilitate și democrație atins de Georgia. Acest lucru a fost demonstrat de alegerile prezidențiale foarte libere, chiar dacă, în opinia noastră, un fost ambasador rus, cum ar fi candidatul UNM, nu ar fi un președinte georgian potrivit. Sau gândiți-vă la stabilitatea și creșterea Moldovei după mulți ani de instabilitate, schimbări continue ale guvernelor și furtul de un miliard de dolari.

Era mai bine să amânăm votul asupra celor două rapoarte, pentru a evita interferența cu alegerile actuale și viitoare din ambele țări. În plus, în cazul Moldovei, conținutul a fost puternic influențat de către conservatori în baza interesului lor politic, și nu în baza situației reale pe teren.

Nu vrem și nu putem fi asociați, ca grup, acestui joc. Suntem de acord că multe dintre neajunsuri trebuie încă rezolvate, dar nu putem oferi Republica Moldova, pe o tavă de aur, Rusiei, uitând astfel complet interesul european și orice evaluare strategică și închizând toate canalele de comunicare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.