Acasă Anchete Interne Alte facilități pentru polițiști și militari

Alte facilități pentru polițiști și militari

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

   148805 – 07122018 – Polițiștii și militarii care îndeplinesc condițiile necesare pentru acordarea compensației lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracțiuni din rată pentru achiziționarea unei locuințe cu credit ipotecar/imobiliar.

În acest sens, joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică  Legea 360/2002 privind statutul polițistului,  Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști.

Până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensație pentru chirie, una dintre condiții era aceea ca polițistul/militarul să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensație (pentru achitarea ratei sau a unei fracțiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

La acest moment, aproximativ 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de compensație pentru chirie, suma lunară fiind de cca 9.100.000 lei. Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în același impact bugetar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.