Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov CJ Ilfov cere, din nou, închiderea gropii de gunoi de la Glina

CJ Ilfov cere, din nou, închiderea gropii de gunoi de la Glina

DISTRIBUIȚI

148903 – 14122018 –  Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au cerut închiderea depozitului de deșeuri ECOREC, printr-o adresă trimisă Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov. Luna trecută, Consiliul Județean Ilfov a trimis același punct de vedere și către reprezentanții ECOREC. Autorizația de funcționare a gropii de gunoi de la Glina a expirat, iar acum este în derulare procedura pentru obținerea acesteia.

CJ Ilfov atenționează că activitatea de depozitare a fost realizată cu un impact negativ asupra cetăţenilor şi a mediului, dovadă fiind numeroasele petiții/sesizări primite din partea locuitorilor din zona limitrofă, populația fiind afectată de mirosurile degajate și disconfortul creat de activitatea de tratare și eliminare a deșeurilor în cadrul depozitului Glina. De asemenea, neregulile constatate de Garda Naţională de Mediu, care a aplicat sancţiuni contravenţionale ca urmare a nerespectării Autorizaţiei Integrate de Mediu și nerespectarea distanței minime între amplasament și limita zonelor rezidențiale sunt alte motive pentru închiderea gropii de gunoi.

Zona este în expansiune, ca atare, dezvoltarea imobiliară va conduce la expunerea unui număr și mai mare de locuitori la riscurile provocate de desfășurarea activității de depozitare care nu îndeplinește condițiile de operare la standardele de protecție a mediului și a sănătății populației impuse de legislația specifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.