Acasă Anchete Justitie Gabriel Berca, eliberat condiționat

Gabriel Berca, eliberat condiționat

DISTRIBUIȚI

 148880 – 13122018 –  Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, condamnat în decembrie 2017 la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, a fost eliberat condiționat miercuri din închisoare, decizia Tribunalului Vaslui fiind definitivă, scrie Mediafax.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Iaşi împotriva sentinţei penale nr. 1314/17.10.2018 a Judecătoriei Vaslui pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Ia act că condamnatul a fost asistat de apărător ales”, se arată în decizia magistraților Tribunalului Vaslui, care este definitivă.

Fostul ministru al Internelor a fost condamnat definitiv, pe 14 decembrie 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Iniţial, Gabriel Berca a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la trei ani de închisoare.
Potrivit anchetatorilor, Gabriel Berca, la data faptelor senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal, ar fi primit 185.000 de euro de la omul de afaceri Viorel Rusu, care avea un contract cu Primăria comunei Ardeoani, judeţul Bacău, iar instituţia trebuia să achite lucrările de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri.     Faptele ar fi fost comise în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.