Acasă Politic George Ciamba la evenimentul cu tema ”Prioritățile României pentru Președinția Consiliului Uniunii...

George Ciamba la evenimentul cu tema ”Prioritățile României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

 148845 – 11122018 – Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat luni, 10 decembrie 2018, la evenimentul ”Prioritățile României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene”, organizat de New Strategy Center.

În intervenția sa, oficialul român a salutat inițiativa organizării acestui eveniment important în contextul apropiatei preluări a mandatului Președinției rotative a Consiliului UE de către România, în primul semestru al anului 2019.

A reiterat angajamentul României în a asigura continuitatea agendei europene în următoarele luni, mai ales în calitate de ultimă Președinție rotativă care va acționa în cadrul actualului ciclu legislativ al Uniunii Europene. În acest context, a evidențiat abordarea pragmatică și realistă a României în procesul de pregătire și de exercitare a acestei responsabilități importante la nivel european în următoarele șase luni. 

În încheierea intervenției sale, oficialul român a exprimat determinarea României de a acționa în spiritul unei Uniuni Europene unite și coezive și de a contribui la procesul de consolidare a proiectului european pe durata mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.