Acasă Social Aparare Întâlnire a generalului Nicolae Ciucă cu “Liliecii Negrii”

Întâlnire a generalului Nicolae Ciucă cu “Liliecii Negrii”

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.defenseromania.ro

148810 – 07122018  – O delegație condusă de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat joi, 6 decembrie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului NATO de certificare a Comandamentului Diviziei Multinaționale Nord-Est, ANAKONDA 18 (Elbląg, Polonia).În marja vizitei, generalul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu generalul-locotenent Rajmund Andrzejczak, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze.

Au fost discutate subiecte referitoare la identificarea unor noi domenii de cooperare între forţele armate ale celor două ţări, precum şi despre diversificarea modalităţilor de instruire în comun.

Generalul Ciucă i-a mulțumit omologului său pentru vizita în România pe timpul exercițiul multinațional Scorpions Fury 18 și pentru implicarea și sprijinul acordate în vederea atingerii Capabilității Finale a Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Totodată a transmis mulțumiri și militarilor polonezi pentru participarea la Ziua Națională a României, atât la parada din București, cât și la cea de la Alba Iulia.

În cadrul vizitei, șeful Statului Major al Apărării s-a întâlnit cu o parte dintre militarii români, din cadrul Detaşamentul de Apărare Antiaeriană “Liliecii Negrii”, dislocați în Polonia, ca parte a Grupului de luptă al NATO condus de SUA. Detaşamentul românesc este format din 120 de militari care au misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

ANAKONDA-18 este cel mai mare exercițiu periodic (bianual, din 2006) organizat de Polonia cu participarea internațională a aliaților. Acesta a fost organizat în zonele de instruire militară din Polonia, precum și în spațiul aerian internațional și în Marea Baltică. În acest an, pentru prima, exercițiul ANAKONDA s-a desfășurat și în Estonia, Letonia și Lituania.

Exercițiul a avut ca obiectiv principal testarea capacității, pregătirii și interoperabilității Forțelor Armate Polone (PAF) cu aliații participanți, în timp ce conduce operațiunea comună de apărare pe scară largă. Totodată, exercițiul a evaluat capacitatea Comandamentului Diviziei Multinaționale de Nord-Est de a-și îndeplini misiunea încredințată, în scopul declarării capabilității finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.